Plato » Eten en Drinken
DE WIJZE SPREEKT OMDAT HIJ IETS TE ZEGGEN HEEFT
Artikelen 1 - 10 van 20 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

30 minuten vegetarisch

Vegetarisch koken heeft niets meer te maken met het geitenharen sokken imago van toen. Het eten van groenten, granen, zaden, peulvruchten en fruit is gewoon super gezond. En daarbij kleurrijk! 30 minu… Diversen, 23-02-2013
Argentinísima: een kookboek vol Argentijnse recepten

Argentinísima: een kookboek vol Argentijnse recepten

Argentinísima, een culinaire reis door Argentinië, is meer dan een kookboek alleen. Argentinísima draagt het Argentijnse gevoel uit via de gerechten en anekdotes in dit boek van de Argentijnse Carola… Buitenlands, 12-09-2011
Ciao Bella, De smaak van Venetië

Ciao Bella, De smaak van Venetië

Ciao Bella, De smaak van Venetië, is een sfeervol en smaakvol kookboek van Tessa Kiros. De Nederlandse uitgave verscheen in 2011 al weer in de vierde druk bij uitgeverij Terra Lannoo B.V., een bewijs… Buitenlands, 03-01-2012
Culinair Baskenland

Culinair Baskenland

De Basken staan bekend om hun vaderlandslievendheid en tradities. Tradities zijn er ook op culinair gebied zoals de pintxo, de Baskische versie van de Spaanse tapa en de txoko wat staat voor gastronom… Buitenlands, 23-11-2010
Culinair Sardinië

Culinair Sardinië

De Sardijnse keuken bestaat uit een herderskeuken en een zeekeuken. In het kookboek Culinair Sardinië legt de schrijfster Loes Janssen Miraglia de culinaire ziel van Sardinië bloot: de geschiedenis, d… Buitenlands, 23-05-2012
De Avenue Culinaire van Den Haag

De Avenue Culinaire van Den Haag

Als je de term "Avenue Culinaire" hoort, denk je misschien aan een aantal toprestaurants, die zij aan zij aan een brede avenue liggen. De Avenue Culinaire van Den Haag ligt echter aan een gracht en bi… Horeca, 29-10-2010
De kookkunst van Alexandre Dumas

De kookkunst van Alexandre Dumas

Alexandre Dumas was één van de beroemdste Fransen van zijn tijd. Zijn historische romans en toneelstukken maakten hem tot een gevierd schrijver. Maar Alexandre Dumas was ook een lekkerbek en aan het e… Diversen, 26-11-2010
Een maand in Marrakesh: Marokkaans kookboek

Een maand in Marrakesh: Marokkaans kookboek

Bij Kosmos Uitgevers B.V. verscheen in maart 2012 het Marokkaanse kookboek "Een maand in Marrakesh". Andy Harris, hoofdredacteur van Jamie Magazine, maakte er samen met de vaste fotograaf van Jamie, D… Buitenlands, 25-03-2012
Een pleidooi voor echt eten, Michael Pollan

Een pleidooi voor echt eten, Michael Pollan

Eet écht voedsel, eet vooral planten, eet niet te veel. Dat is de kernboodschap in het boek "Een pleidooi voor echt eten" van Michael Pollan. De supermarkt uit, de boerenmarkt op. Traditioneel eten in… Diversen, Diëten, 17-03-2011
Het Ayurvedisch Kookboek

Het Ayurvedisch Kookboek

Ayurveda komt steeds meer in de belangstelling, ook wat betreft eetgewoonten. Ayurvedisch koken, hoe doe je dat? Dat lees je in Het Ayurvedisch Kookboek van Anil Kumar Mehta. Het boek beoogt een bijdr… Diversen, 26-05-2011
Schrijf mee!